Za kuglof:
3 šalice Glatkog brašna Podravka
1 šalica kokosovog šećera
3 žličice Dolcela Praška za pecivo
1 žličica Dolcela Sode bikarbone
1 + 1/2 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1 + 1/2 žličice Vegeta Maestro mljevenog cimeta
1/2 žličice klinčića u prahu
1/2 žličice anisa u prahu
1/2 žličice pimenta u prahu
1/2 žličice soli
1 šalica O’Plant Badem biljnog napitka
3/4 šalice pirea od jabuke
2 žličice jabučnog octa
1/2 šalice otopljenog kokosovog ulja
3 žlice melase
1 žličica ekstrakta vanilije
Za kremu:
1 + 1/2 šalice indijskih oraščića
1/2 šalice O’Plant Badem biljnog napitka
1/2 šalice kuhane kave (možete zamijeniti mlijekom)
1/4 šalice javorovog sirupa
1 žličica ekstrakta vanilije
Za pripremu kreme, indijske oraščiće namočite preko noći ili prokuhajte u vodi da omekšaju. Procijedite ih i izmiksajte s preostalim sastojcima za kremu u blenderu dadobijete kremu bez grudica. Po potrebi dodajte još mlijeka. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Kalup za kuglof nauljite. U veliku zdjelu dodajte suhe sastojke i pomiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke da dobijete jednoličnu mješavinu. Objedinite suhe i mokre sastojke i dobro ih promiješajte. Smjesu prebacite u pripremljeni kalup, poravnajte, pa stavite peći u zagrijanu pećnicu 50 minuta, odnosno sve dok čačkalica ne izađe suha. Kad je kuglof pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite da se u kalupu kratko ohladi - cca. 5 min. Pečeni kuglof prebacite na rešetku i pustite se do kraja ohladi prije prelijevanja kreme.
Preliti kremu, a prije posluživanja ukrasite po želji: bademima, kandiranim đumbirom, grančicama bora i sl.
Kad miješate suhe s mokrim sastojcima, nemojte ih predugo miješati, dovoljno je samo da se povežu.