Minjoni od mrkve s džemom od naranče

Dolcella

Minjoni od mrkve s džemom od naranče


Sastojci:

Biskvit

2 jaja
70 g šećera
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
55 g ulja
110 g Podravka Glatkog brašna
1 žličica Dolcela Praška za pecivo
½ žličice Vegeta Maestro Đumbira
½ žličice Vegeta Maestro Cimeta
prstohvat soli
30 g mljevenih badema
140 g usitnjene mrkve

Premaz

100 g džema od gorke naranče ili po ukusu

Glazura

300 g bijele čokolade
2 žlice ulja

Za deokoraciju:

čokoladna jaja ili bomboni


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a lim za pečenje dimenzija oko 28x40 cm obložite papirom za pečenje. Pjenjačom ili mikserom izmiješajte jaja i šećer i bourbon vanilija šećer dok se dobro ne sjedine. Dodajte im ulje pa još jednom promiješajte. Zatim dodajte brašno, sol, prašak za pecivo, đumbir i cimet te sve izmiješajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična. Na kraju špatulom umiješajte bademe i mrkvu.

Smjesu prebacite u lim za pečenje, poravnajte i pecite oko 13-15 min tj. dok čačkalica koju ubodete u kolač ne izađe čista. Još topao biskvit prerežite na tri trake vertikalno. Prvu premažite džemom, na nju stavite drugu traku koju također premažite džemom i na kraju poklopite trećom trakom. Kolač dobro ohladite, najmanje 2 sata tj. dok ne bude dovoljno čvrst za uredno rezanje oštrim nožem.

Čokoladu sitno nasjeckajte pa otopite na vrlo laganoj vatri s uljem, a možete isto učiniti i u mikrovalnoj pećnici uz često miješanje. Prohladite do korištenja. Izrežite kolač na kockice dimenzija oko 3 x 3 cm ili po želji. Svaku kockicu umočite u čokoladu sa svih strana, ocijedite višak čokolade pa minjon stavite na papir za pečenje. Kad se stisnu, odrežite višak čokolade koji se razlio oko njih. Ukrasite po želji ukrasnim čokoladicama ili bombonima.

Posluživanje

Držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet

Ako želite urednije minjone, nakon prvog umakanja u čokoladu ostavite ih da se stisnu pa ponovite postupak.


Svi recepti