Gingerbread keksići

Dolcella

Gingerbread keksići


Sastojci:

Za kekse:

140 g smeđeg šećera
150 g maslaca
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
20 ml vode
100 g meda
500 g Podravka Glatkog brašna
1 žličica kakaa
1 žličica Dolcela Praška za pecivo
1 velika žlica začina za medenjake
2 jaja

Za kremu:

1 Dolcela Puding vanilija
3 žlice šećera
450 ml mlijeka
200 g omekšalog maslaca


Priprema:

Šećer, med, maslac, vaniliju i vodu zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se sve ne otopi. Pomiješajte brašno, začine, prašak za pecivo i kakao, dodajte jaja i pripremljenu tekućinu pa umijesite mekano tijesto. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite da se ohladi najmanje 30 minuta. Za to vrijeme skuhajte puding. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom. Od hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1 – 2 minute. Prekrijte ga prozirnom folijom i ohladite na sobnu temperaturu.

Tijesto za medenjake razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu oko 3 mm pa izrežite kekse. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10-ak minuta na 180°C i ohladite. Kada je puding hladan, zasebno dobro izradite maslac pa mu dodajte puding i sve izmiksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Kekse premažite kremom i poklopite drugim keksom. Pospite šećerom u prahu i stavite u hladnjak.

Posluživanje

Poslužite idući dan nakon što omekšaju.

Savjet

U smjesu za kekse za jači blagdanski ugođaj dodajte i cimet u prahu.


Vrijeme pripreme: 40 min + hlađenje

Zahtjevnost: jednostavno

Svi recepti